CLOSE

Over de Liedjesbijbel

Heb je vragen over het doel, project en team van de Liedjesbijbel? Hieronder hebben wel alvast enkele vragen beantwoord. Misschien zit het antwoord dat je zoekt er wel tussen!

 

Wat is de Liedjesbijbel?

Twaalf jaar lang elke maand een nieuw kinderlied met bijbelverhaal. Dat is de Liedjesbijbel! Daarnaast krijg je nog heel veel extra’s. Dat doen we in de volgorde van de Bijbel zelf; we zijn begonnen bij de schepping en gaan zo door tot de laatste bladzijdes. De bijbelverhalen (bij elkaar zo’n 150) worden zo (online) toegankelijk voor een nieuwe generatie, en leren kinderen deze verhalen kennen op een manier die bij hen past.


Voor wie is de Liedjesbijbel?

De Liedjesbijbel is bedoeld voor kinderen van 4 tot 10, of zij en hun ouders nu gelovig zijn of niet.


Wie maken de Liedjesbijbel?

Een team van bij elkaar wel dertig mensen maakt de Liedjesbijbel. Linda Verholt illustreert. Inez Lock leest voor. Lydia van Maurik en Reinier Sonneveld schrijven. Bas van Nienes componeert. Lucas Reinds doet de vormgeving. Peter Johannes en Henk Nennie geven uit. En zo zijn er nog veel meer betrokkenen.


Waarom zijn jullie de Liedjesbijbel begonnen?

Omdat we iets misten: eigentijdse kinderliedjes over bijbelverhalen. Veel initiatieven en muzikanten die dit maakten, zijn gestopt. Daarom gaan we als nieuwe generatie makers aan de slag.


Wat is er bijzonder aan de Liedjesbijbel?

1. Een taalgebruik die gelovige en niet-gelovige kinderen begrijpen.
2. Eigentijdse muziek.
3. Aandacht voor de betekenis van de verhalen en de samenhang van de hele Bijbel.
4. De publicatie allereerst online, op alle belangrijke platforms.
5. Uiteindelijk een ongekende omvang van 150 liedjes en verhalen.


Wie betaalt de Liedjesbijbel?

De Liedjesbijbel is niet commercieel. Elke maand een verhaal en een liedje uitbrengen, en dat twaalf jaar lang, plus veel extra’s – is kostbaar. Maar we vinden wel dat het gemaakt moet worden. De Bijbel is ontzettend belangrijk. Gelukkig zijn er gulle gevers. En misschien wil jij ook helpen. Want wil de Liedjesbijbel op termijn mogelijk blijven, is steun echt nodig.


Kan ik bijdragen aan de Liedjesbijbel?

Ja! Door er vaak over te vertellen aan mensen, door het in je klas of je kerk te draaien en te zingen, door het te delen op social media. En natuurlijk door een gift te doen.


Waarom doen jullie bepaalde verhalen wel en andere niet?

De Liedjesbijbel behandelt uiteindelijk zo’n 150 Bijbelverhalen, wat ongekend veel is. Maar ook wij slaan natuurlijk verhalen over: als ze duidelijk bedoeld zijn voor volwassenen.


Zijn er ook akkoordschema’s voor de Liedjesbijbel?

Zeker, die vind je op deze site bij de liedjes zelf.


Waarom zijn er op dit moment zo weinig liedjes over Jezus?

Omdat de verhalen over Jezus achterin de Bijbel staan. De Liedjesbijbel volgt de volgorde van de Bijbel zelf. We beginnen dus bij de eerste bladzijdes en gaan zo door tot de laatste. We ‘smokkelen’ wel een beetje. Om de tien, elf liedjes doen we twee liedjes over Jezus. Zo wordt duidelijk dat ook de eerdere verhalen samenhangen met de latere verhalen.


Gaat de Liedjesbijbel af komen? 

We hebben een stevige groep medewerkers verzameld, die ook kan rouleren, een stichting opgericht en een kring aan gevers. Dat geeft veel zekerheid dat het project doorgaat.

De Liedjesbijbel is een project van:

Bas van Nienes & Jeroen van der Werken
(Melodieën en arrangementen)

Eljakim Okkerse
(Productie)

Reinier Sonneveld & Lydia van Maurik
(Verhalen en liedteksten)

Linda Verholt
(Illustraties)

Inez Hage-Lock
(Voorlezen)

Henk Nennie-van Gemeren & Peter Johannes
(Leiding en uitgave)

Lucas Reinds
(Communicatieconcept en vormgeving)